EN LT



Lietuvos Respublikos Seimo Prezidento vizitas ir paskelbiant 2021 metus Lietuvos Totorių istorijos ir kultūros metais

Renginio data: 18 Sausio 2020





Lietuvos Respublikos Seimo nutarimu 2021-uosius metus paskelbus Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metais, šiandien, sausio 17-ąją, Vilniaus rajono Pagirių seniūnijos Keturiasdešimt totorių kaime bei Raižių kaimo mečetėje Raižiai, Alytaus r. lankėsi bei su čia aktyviai veikiančia totorių bendruomene susitiko Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis. Kartu atvyko ir Seimo nariai: Vytautas Juozapaitis, Arūnas Gumuliauskas, Vytautas Kamblevičius, Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst bei Pagirių seniūnė Vladislava Vanagel-Tribocka.

2021 m. sukanka 700 metų nuo didžiojo kunigaikščio Gedimino sąjungos su totoriais sudarymo, todėl Lietuvos Respublikos Seimas, siekdamas paminėti bendrą lietuvių ir totorių kovą su Kryžiuočių ordinu bei įvertindamas tai, kad totoriai paliko ryškų pėdsaką Lietuvos istorijoje, dalyvavo visuose karuose ir sukilimuose, kovodami už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, reikšmingai prisidėjo prie Lietuvos valstybingumo atkūrimo, istorijos ir kultūros, nutarė 2021 metus paskelbti Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metais.

Seimo pirmininkas prof. Viktoras Pranckietis pasidžiaugė šia gražia proga ir galimybe susitikti. „Aš labai džiaugiuosi, kad mūsų Konstitucijoje parašyta ne tautinės mažumos, o tautinės bendrijos. Ir visada norėčiau, kad taip būtų ir vadinama. Dėkoju prof. Adui Jakubauskui už tai, kad jis pradėjo šią iniciatyvą paskelbiant Totorių metus. (...) Džiaugiuosi, kad įvairių tikėjimų žmonės čia taikiai sugyvena, kad esame pavyzdys daugeliui šalių.“, – kalbėjo Seimo Pirmininkas.



Forty Tatars village
Forty Tatars village
Forty Tatars village
Forty Tatars village


KITOS NAUJIENOS



Laikas iki šventojo Ramadano mėnesio pradžios dabar mū...

4 Balandžio 2020
 0 Paveikslėliu
 1997 Peržiūrų



Kurban Bairam šventė Keturiasdešimt Totorių kaime

31 Liepa 2020
 4 Paveikslėliu
 7074 Peržiūrų





tohir.lt
tohir.lt